• Öznur Çakır Aydoğan

Öznur Çakır Aydoğan

OCADO MİMARLIK   OCADO MİMARLIK    http://www.ocadomimarlik.com/

2017 yılında İstanbul’daki Alya Life Yüksek Yapı Projesi ile “Sing Of The City” Genç Mimar Ödülünü alan mimar Öznur Çakır 2004 yılında, Eskişehir OGÜ Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinin Mimarlık bölümünden mezun olmuştur. 2005 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi “Mimari Tasarımda Bilişim” Bölümünde Akademik çalışmalarına başlamıştır. İnteraktif ses etkileşimli geliştirdiği dinamik adaptif cephe önerisi "Sound Shield" cephe modülü tezi ile mezun olmuştur.

2004-2005 yılları arasında Teğet Mimarlık (Mehmet Kütükçüoğlu, Ertuğ Uçar) bünyesinde, 2005-2010 yılları arasında ise Tabanlıoğlu Mimarlık bünyesinde Ulusal ve Uluslararası alışveriş merkezi, ofis, yüksek yapı, konut, otel gibi birçok projenin tasarımını yürütmüş ve uygulama projelerinde yer almıştır. 2005 yılında Kazakistan Astana’da “Palace of Peace” Projesinde, Tabanlıoğlu Mimarlık Bünyesinde, yaklaşık 1,5 yıl “Norman Foster &Partners” ekibi ile birlikte çalışmıştır.

2010 yılı itibariyle, İzmir’de OCADO Mimarlığı kurarak kendi mimarlık sürecine devam etmektedir. Dijital tasarım, interaktif tasarım, parametrik tasarım, animasyon gibi alanlar üzerindeki çalışmalarını OCADO Mimarlık çatısı altında birleştirerek mimarlığa farklı bir yön vermeye çalışmaktadır. Ulusal ve Uluslararası birçok workshopta (Almanya, İstanbul, Ankara…) sürdürülebilir mimarlık, ileri dijital mimarlık konulu atölyelerde bulunmuştur.

.